Srbija Digital VMNet Internet

Bežični Internet

BEŽIČNI (Wireless) INTERNET

Wireless u prevodu znači "bez žice", tako da "wireless Internet" predstavlja bežični pristup Internetu.
Kod "wireless" tehnologije se, za povezivanje opreme - računara u mrežu, koriste elementi ("wireless" kartica ili "access point") koji komuniciraju putem radio talasa visoke frekvencije (u ovom slučaju 2,4GHz i 5GHz). Ovi elementi moraju podržavati 802.11b/g standard tzv. wi-fi standard, koji podrazumeva propusnu moć od 11/54Mbps.Treba napomenuti da je kod ovakvog načina povezivanja neophodno obezbediti vidljivost antena tj. vizuelni kontakt, tako da svaki objekat (zgrada, drvo i sl.) koji se nalazi između antena može da oteža ili potpuno onemogući komunikaciju. Razdaljina i kvalitet opreme za povezivanje su takođe bitni faktori koji utiču na mogućnost povezivanja i kvalitet ostvarene komunikacije.
Bežični Internet (High Speed Wireless Internet) je sistem projektovan s ciljem povezivanja klijenata Internet bežičnom radio-vezom na visokimfrekvencijama. Generalno postoji nekoliko različitih frekvencija na kojima funkcioniše ova tehnologija.

Frekvencije

Osnovni model funkcioniše na frekvenciji od 5.3 GHz. Njegova je prednost izuzetno niska cena korisničke opreme i baznih stanica, što je idealno za masovnu primenu i tzv. Mesh mreže.
Povezivanje na Vmnet mrežu omogućava Vam da dobijete profesionalnu opremu za bežični Internet s izuzetno visokim performansama i mogućnostima prilagođavanja Vašem IT okruženju.Osnovni interfejs koji krajnji korisnik dobija je Ethernet, s pristupnom brzinom do 20 Mb/s.

Scroll